Ionic Care Macedonia - Blog

Негативните Јони

Зошто се чувствуваме убаво покрај море, океан, водопад или во шума? Освен заради убавините со кои овие места изобилуваат, тоа се предели исполнети со пулсирачка енергија, електрични полиња полни со негативни јони. Тие се среќаваат и на висорамнините како оние во Русија, Еквадор и на други места во ...
Прочитај повеќе......

Негативните јони против микро загадувачите

Користењето на инструменти кои прскаат вода и воздух во вид на спреј во стоматолошките ординации и клиники постојано создава загадување на воздухот во тие простории. Science Direct (www.sciencedirect.com) објавува студија за користењето на негативните јони против микро загадувачите на воздухот во ...
Прочитај повеќе......