Ionic Care Macedonia - Blog

Искористете го чистиот воздух

За здрав живот потребна е и физичка активност, а тоа е најдобро да се одвива во природа и на отворено. Искористете го убавото време и чистиот воздух надвор секогаш кога тоа е можно за прошетка во природа, џогинг, игра со топка, багбинтон, тенис, фризби и слична разонида.  
Прочитај повеќе......

Негативните јони против микро загадувачите

Користењето на инструменти кои прскаат вода и воздух во вид на спреј во стоматолошките ординации и клиники постојано создава загадување на воздухот во тие простории. Science Direct (www.sciencedirect.com) објавува студија за користењето на негативните јони против микро загадувачите на воздухот во ...
Прочитај повеќе......

Како се пресметува колку струја не чини работењето на еден електричен уред?

Како да пресметате дека Ionic-CARE троши дури и помалку од 2 денари струја дневно? Формулата е следна: 12W x 24 часа / 1000  x 5,54 цена (скапа тарифа) = 1,59 денари на ден. Во евтина тарифа (која изнесува 2,78 денари), неговото работење нема да ве чини ни толку, па така вашиот месечен буџет нема ...
Прочитај повеќе......