Зошто се чувствуваме убаво покрај море, океан, водопад или во шума? Освен заради убавините со кои овие места изобилуваат, тоа се предели исполнети со пулсирачка енергија, електрични полиња полни со негативни јони. Тие се среќаваат и на висорамнините како оние во Русија, Еквадор и на други места во светот, каде животниот век на луѓето е потврдено дека е значително подолг. Овие негативни јони влијаат позитивно како ментално, емоционално, така и физички, и го поттикнуваат серотонинот (елементот на доброто чувство) во организмот.

Затоа, кога не се чувствувате пријатно појдете во природа, прошетајте покрај водопад, река, море. Телото знае самото да се лечи, а посилен лек од природата нема!

А пак за дома или канцеларија ви го препорачуваме производот кој 4 години по ред е прогласуван за производ на годината во Република Чешка. Тоа е Ionic CARE Triton X6, прочистувачот на воздух со траен и секогаш чист филтер и со јонизатор за производство на негативни јони, за воздух како во природа.