Procistuvac na vozduh - Ionic CARE MK
 
 
 
 
Секој ден минат на чист воздух е ДОБАР ДЕН

 
 
 
Шест години наградуван
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ionic Care Macedonia - Blog

Упатство за поставување на Ionic CARE прочистувачот на воздух

Во оваа видео презентација ќе можете да видите како е запакуван производот, колкави се неговите димензии и начинот на поставување и ставање во употреба
Прочитај повеќе......

Упатство за чистење и одржување на Ionic CARE прочистувачот на воздух

Во ова видео можете да видите кој е начинот на чистење на трајниот филтер на прочистувачот на воздух, како и други детали околу изборот на режимот на работа согласно големината на просторијата во која го користите уредот
Прочитај повеќе......

Проветрување

Проветрувањето на просториите во кои редовно престојуваме е особено важно за нас заради влез на свеж и богат воздух во нивПасивната вентилација е онаа која со години ја користиме и опфаќа редовно отворање на прозорците и вратите за да дозволиме влез на воздух однадвор.  За пасивната вентилација да ...
Прочитај повеќе......

Колку струја не чини работењето на еден електричен уред?

Секако дека најважно кај сметката за струја е цената на потрошена електрична енергија. За да влијаеме врз сметката за струја треба да знаеме што се крие зад изразот KW/h (кило-ват на час), колку чини еден KW/h струја и како да пресметаме колку KW/h-ви стрија не чини работењето на електричните уреди ...
Прочитај повеќе......

Здрави дестинации исполнети со негативни јони

Во урбани средини атмосферските негативни воздушни јони - NAI (negative air ions) почнуваат да претставуваат сигурен индекс за квалитетот на воздухот и теоретска основа за планирање на здрави и зелени урбани средини. Заради нивните лековити својства, некои земји одамна ги применуваат студиите за ...
Прочитај повеќе......

Јонизираниот воздух делува врз инфективноста на вирусот на инфлуенца и спречува негово пренесување низ воздухот

На страната на Американскиот национален здравствен институт-Национална медицинска библиотека (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/p...) во 2015 година е објавен труд под наслов „Јонизираниот воздух делува врз инфективноста на вирусот инфлуенца и спречува негово пренесување низ воздухот“. Трудот е ...
Прочитај повеќе......

Чистиот и јонизиран воздух ја намалува веројатноста за појава на заболувања

Секое прочистување на воздухот со фаќање (отстранување) на летечката микро прашина (airborne dust) на која патогените можат да се налепат и преку која можеме да ги вдишеме, и отстранување на микроскопските аеросоли (микро капка или тврда супстанца/вирус заробена во гас) од воздухот  е функционален ...
Прочитај повеќе......

Витамин „П“

Долготрајниот престој надвор веќе долго време претставува дел од културата и целите на образовните системи ширум Европа и пошироко. Ова е особено забележително во скандинавските земји. Кај нив времето не претставува пречка за да се биде надвор. Тие живеат со максимата дека „Не постои такво нешто ...
Прочитај повеќе......

Каква технологија користи Ionic-CARE

Ionic-CARE користи технологија која е 96% ефикасна за прочистување на воздухот во затворени простории. Уникатната технологија ја привлекува нечистотијата и ја налепува на ТРАЈНИОТ електростатски филтер. Таа технологија се нарекува електронски ветер и токму заради неа прочистувачот Ionic-CARE е ...
Прочитај повеќе......

Негативните јони како ефикасен третман при хронична депресија

На веб страната на американската Национална агенција за биотехнологија (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/) на 28 октомври 2018 година е објавен труд под наслов „Негативните воздушни јони и нивниот ефект врз човековото здравје и подобрувањето на квалитетот на воздухот“. Тројца научници истражувале три ...
Прочитај повеќе......

Резултати во бројќи

Мерење во природни услови (сала за состаноци) со LIGHTHOUSE професионален мерач сетиран да мери број на честички во м3 со различна големина (од 0,5 до 10 микрометри - ПМ 0,5 до ПМ10). Прочистувачот на воздух за неколку часа бесшумна работа најмалку што направи го преполови бројот на ПМ честичките ...
Прочитај повеќе......

Чисти простории

Веќе на сите ни е познато дека воздухот кој го дишеме е чист тогаш кога ПМ (particulate matter) честичките во него се под дозволената граница. Дозволената граница за ПМ честички со големина од 2,5 микрони (или пм 2,5) е 25 мг/м3, а за поголемите честички од 10 микрони (или пм 10) е 50 мг/м3. Како ...
Прочитај повеќе......

МИКРОН

Микронот e мерка за должина која означува милионити дел од метарот, па затоа се нарекува и микрометар. Се бележи со грчката буква µ (микрон), или µ m (микро-метар). Па така, честичките со големина од еден микрон, односно еден микрометар се големи колку еден милионити дел од метарот, или 1/1.000....
Прочитај повеќе......

Колку ПМ честички содржи една цигара

Според Barkeley Earth (www.barkeleyearth.org), организација која ги истражува климатските промени и загадувањето,  една цигара на ден е од прилика исто со 22 микрограми/м3 ниво на загадување од пм 2,5 честичките во воздухот. Дуплото загадување од ова е еднакво на две цигари на ден. Но за разлика од ...
Прочитај повеќе......

ПОЛЕН

Поленот е машката јајце клетка на растението која служи за размножување. Поленот содржи протеин кој најчесто е причината која стои зад некои алергиски реакции. И покрај тоа што тој не е штетен за луѓето, некои луѓе се премногу сензитивни и нивниот имунолошки систем создава антитела за да се борат ...
Прочитај повеќе......

Чист филтер =чист воздух

Прочистувачите на воздух со електростатски филтер и покрај тоа што се побавни при прочистувањето на воздухот (наместо за 1 час тие ќе го прочистат воздухот во просторијата за 3 часа), сепак имаат неколку големи предности над другите видови на филтри. Тие поседуваат траен филтер кој не треба да се ...
Прочитај повеќе......

Тест за ефикасност на Ionic CARE Triton X6

✅ Аквариумот е исполнет со чад и во рок од 60 сек. е чист ✅ Погледнете го филтерот по тестот ✅ Погледнете го бројот на пм честички пред и по 2 и 5 мин работа на прочистувачот ✅ Мериме со професионалниот мерач Lighthouse Handheld 5016 кој чини дури 2500$.
Прочитај повеќе......

КОЈА Е ИДЕАЛНАТА ВЛАЖНОСТ НА ВОЗДУХОТ ВО ПРОСТОРИЈАТА?

Ionic CARE прочистувачот на воздух, како и другите прочистувачи, не се препорачува да се користи во простории во кои влажноста на воздухот е над 60 %. А што тоа значи... знаеме дека хидрација е важна за нашата кожа и нашето тело, но дали знаеме кое е соодветното ниво на хидратација (влажност) во ...
Прочитај повеќе......

Внесете промена во секојдневието

Кога времето тоа го дозволува, а воздухот надвор е чист и пријатен, па дури и да е зима, велосипедот може да го направи вашиот вообичаен ден различно убав. Наместо секојдневното возење со кола до работа и назад, барање место за паркинг и сето тоа проследено со мали или поголеми нервози, овозможете ...
Прочитај повеќе......

Технологија која е широко прифатена

Негативните јони како технологија на прочистување на воздухот е широко прифатена од страна на многу производители на прочистувачи на воздух, па ја вградуваат во своите производи дури и оние кои инаку користат филтри како основна технологија на прочистување на воздухот. Па така, јонизација нудат и ...
Прочитај повеќе......

Влијанието на воздушните јони, влажноста на воздухот и температурата врз индивидуалната благостостојба и пријатност

Негативните јони го подобруваат општо битието
Студијата на Leslie H. Hawkins од одделот за биологија и здравје на луѓето при Универзитетот во Surrey, Англија, ги истражувала ефектите од температурата на воздухот, влажноста и јонизацијата на воздухот во канцелариска средина и нивното влијание на топлотниот комфорт, укоченоста, будноста, добро-...
Прочитај повеќе......

Искористете го чистиот воздух

За здрав живот потребна е и физичка активност, а тоа е најдобро да се одвива во природа и на отворено. Искористете го убавото време и чистиот воздух надвор секогаш кога тоа е можно за прошетка во природа, џогинг, игра со топка, багбинтон, тенис, фризби и слична разонида.  
Прочитај повеќе......