ПРОЧИСТУВАЧ НА ВОЗДУХ
IONIC CARE Triton X6
-со траен филтер-

Не го штедете филтерот

 

нарачајте на 078 423 798

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ionic CARE и прочистувач и јонизатор

 

 
Трендот на модерното живеење е здравиот живот, кој освен здрава храна, чиста вода и физичка активност, неминовно подразбира и чист воздух надвор и во просториите во кои секојдневно престојуваме. Ionic CARE се користи не само во домовите, туку и во градинки, школи, амбуланти и канцеларии.

Ionic-CARE Triton X6 уникатно комбинира две подобрувања на квалитетот на воздухот. Благодарение на модерната технологија, Ionic-CARE успеа да искомбинира две навидум тешки комбинации на прочистување на воздухот во ентериерите. Тој е ефикасен, апсолутно тивок, активен прочистувач на воздух и моќен воздушен јонизатор (генератор на корисни за здравјето негативни јони). Ionic-CARE ги комбинира и двете функции без никаков проблем. Напротив, со својот нов дизајн, ги елиминира недостатоците на индивидуалните методи и идеално ги комбинира нивните предности.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Зошто чист и јонизиран воздух


 
 
- го подобрува дишењето
- ги отстранува алергените и прашината
- ги уништува вирусите и бактериите
- ја намалува концентрацијата на радон
- ја подобрува работоспособноста
- го подобрува сонот
- го намалува крвниот притисок
- ги ублажува депресивните состојби

Покрај класичните виновници за здравствени проблеми како хемиското загадување, откриен е уште еден непрепознатлив отров. Подмолен е и невидлив, не се чувствува и тешко е да се измери. Тоа е постојаната изложеност на организмот на вишокот на штетни - позитивно наелектризирани јони. Практично сите цивилизациски достигнувања ги создаваат овие штетни јони. Автомобили, индустриски смог, вештачки влакна, предаватели, озонски дупки, ефект на стаклена градина, телевизија, монитори, флуоресцентни светилки, фотокопири, ласерски печатари итн. Сите овие ефекти целосно го одвраќаат здравиот јонски баланс. Во урбанизираните средини нивото на негативни јони е блиску до нула, додека во природата е помеѓу 800-100.000 јони по см3. Во просек, во едно домаќинство или улица, овие јони не се повеќе од 100 по cm 3. Доминантноста на штетните - позитивно наелектризирани јони предизвикува главоболки, зголемен крвен притисок, нервоза, замор, а кај поосетливите може да предизвика алергија, астма и депресија.
 
 
 
 

Предности на Ionic CARE


 
- 96% ефикасен
- комбиниран прочистувач со јонизатор
- нула трошоци за филтри-поседува доживотен филтер
- минимум оперативни прошоци, троши помалку од 2 денари струја дневно
- лесно управување, одржување и чистење
- потполно безшумен, 3 нивоа на работа
- 2 години гаранција


Прочистувањето на воздухот со ефикасност до 96% се одвива целосно тивко и со нула трошоци за замена на филтри. Циркулацијата на воздухот во уредот ја обезбедува систем на таканаречениот електронски ветер, заменувајќи ги застарените фенови. Нечистотиите се налепуваат на електростатскиот привлекувач. На површина од 1.100 cm 2, со сигурност се налепуваат не само прашина од воздухот, туку и хемикалии, чад од цигари, полен и други алергени, вируси, бактерии, спори на мувла и, на пример, елементите на радон при распаѓање. Уредот има три нивоа на моќност и има максимална потрошувачка од 12 вати.
 
 
 
 
 
 
 

Начин на користење


 
 
 
 

Три брзини

 

 
ПРВА брзина- за простории до 15м2. Во овој режим моќноста е 5W, влез на воздух 15м3/ч, циклусот се состои од 20 сек работа (јонизација и чистење) и 120 сек пауза.
ВТОРА брзина-за простории до 50м2. Во овој режим моќноста е 7W, влез на воздух 38м3/ч, циклусот се состои од 20 сек работа (јонизација и чистење) и 20 сек пауза.  Read more
 
 
 
 
 
 

Одржување

 

 
Редовното одржување на ionic CARE е важно за негова правилна работа и постигнување на најдобри перформанси. Истото се врши едноставно и се состои од две активности кои треба редовно да се повторуваат. Првата е да се исчисти електростатскиот филтер еднаш на секои 5-7 дена, или по потреба и почесто. ... Read more
 
 
 
 
 
 

Спецификации

 

 
- Траен филтер
-Потрошувачка: мах.12 W
-Напојување: 220-240 V / 50 Hz
-Производство на лесно негативно наелектризирани јони на растојание од 50 см: 4,2 x 10 (на 5-та) / cm3
-Производство на лесно негативно наелектризирани јони на ... Read more
 
 
 
 
 
 
 

МОЖНОСТ ЗА ИЗНАЈМУВАЊЕ

 

 
Голема e потребата од прочистувачи на воздух не само во домовите туку и во училиштата, градинките, канцелариите, каде што секојдневно престојуваат голем број на лица. Затоа ја нудиме и можност за изнајмување.Предноста на изнајмувањето е избегнување на со-сопственичките односи кога како закупец се јавува група на граѓани (на пример родители за во училница), замена на посложената постапка за набавки на опрема со поедноставна кога како закупец се јавува институција (училиште, градинка), и сл.

Наша обврска

Наш обврска при изнајмување во државни институции/установи од образовен карактер (училишта, градинки) e проверка на условите каде прочистувачот треба да биде сместен и користен, поставување ... Read more
 
 
 
 
 

цени


 
 
 
Продажна цена
 
Ionic CARE Triton X6
 
 
(црна, бела или сива боја)
Во цената е вклучена достава до вашата адреса насекаде во државата. Доставата е истиот ден или најдоцна во рок од два дена од извршената уплата на нашата жиро сметка 300000004188302 ; Комерцијална банка ад Скопје; Име на фирма: МЕТАР дооел Скопје; Цел на дознака: Прочистувач на воздух Ionic CARE и вашето име (за насока).
 

11,799.00 мкд

 
 
 
 
Цена за изнајмување
 
Ionic CARE Triton X6
 
(црна, бела или сива боја)
Нудиме до 30% попуст доколку во една државна школска институција се изнајмат годишно минимум 5 уреди. Со изнајмувањето во таков случај следи и осигурување од крш и од пожар.
Годишно изнајмување (или календарска школска година) / 6 месечно изнајмување
 

9,600.00 мкд / 6,000.00 мкд

 
 
 
 
 
 
 

ЗА НАС

 

 
 
МЕТАР дооел е овластен увозник и дистрибутер на прочистувачот на воздух и јонизатор Ionic CARE Triton X6 procistuvac na vozduh.

Ние сме македонска семејна компанија водена од совесни и чесни претприемачи. Ние се грижиме за она што го продаваме да биде најдобро и најекономично за потрошувачите. Бидејќи се стремиме да имаме задоволни потрошувачи се трудиме да ви обезбедиме најдобра услуга.

Согласно со важечките прописи ви нудиме можност за враќање на производот (procistuvac na vozduh Ionic Care) и поврат на средствата во рок од 15 дена доколку заради било која причина не сте задоволни од истиот.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА


 
Кое е најдобро место за прочистувачот?
 
Колку долго треба да работи прочистувачот?
 
Дали можам да го исчистам прочистувачот од внатре?
 
Дали го собира димот од цигари?
 
Што доколку светне црвената сијаличка?
 
Дали ќе ни користи и како навлажнувач?
 
 
 
 
 

КУПУВАЈТЕ ПО ПРЕПОРАКА


 
Препораката е најдобра реклама

Ние веруваме во препорака, па за да ја поттикнеме препораката како начин на најуспешно купување ви нудиме попуст од 500,00 мкд. доколку го купите производот од нас, а по препорака на лице кое веќе го има купено, го користи и е задоволно од истиот. Истовремено, за препорачателот следува награда од 500,00 мкд. Ќе ни треба само името на препорачателот и серискиот број на уредот кој тој го поседува. За повеќе информации јавете се на 078 423 798 или пишете ни во делот за контакт.

НАПОМЕНА: Бидејќи Ionic CARE може да се купи и во продавницата на Меркур Македонија во Скопје, како и во Електрометал (Маџари, центар и City Mall) во Скопје, доколку вашиот препорачател го купил производот од овие продавници, ќе ни требаат и дополнителни контакт информации од истиот за да можеме да го контактираме.
 
 
 

Контактирајте не

 

 
We want to hear from you!