Procistuvac na vozduh - Ionic CARE MK
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 

галерија


 
 
 
 
 
 
 
 

најноВИ ОБЈАВИ:


 
 

03.08.2020
За да знаеме колку не чини работењето на секој еден електричен уред во домот на месечно ниво се што треба да направиме е да пресметаме. Дознајте повеќе на последниот блог под насловот: „Колку струја не чини работењето на еден електричен уред“, затоа што размислувањето околу потрошувачката на струја не застанува само кај цената, таа е директно поврзана со животната средина.
* * * * * *
01.07.2020
За негативните јони
Негативни јони се особено важни за нас, за нашето здравје и благосостојба, како и за прочистувањето на воздухот. Тие имаат позитивен ефект врз респираторниот систем и го забрзуваат само-чистењето на белите дробови, даваат поддршка за формирање на ензими кои влијаат на еластичноста на дишните патишта, ја стимулираат функцијата на ендокрините жлезди, ја подобруваат функцијата на тироидната жлезда, ги стимулираат надбубрежните жлезди кои помагаат да се справиме со стресот, ја зголемуваат силата на мускулите, позитивно влијаат на невротиката и луѓето кои страдаат од нарушувања на спиењето, го забрзуваат зараснувањето на рани и изгореници и имаат корисен ефект врз хипертоничните лекови, предизвикувајќи пад на крвниот притисок. Прочитајте повеќе подолу на сајтот или во делот БЛОГ!

* * * * * * *

19.05.2020
Дестинација Бразил - негативни јони од 2100 до 150000 на см/3.
Информациите за количеството на негативни јони како индекс за био-климатските карактеристики се користат и за развој на локалниот туризам, а особено здравиот туризам, познат и како „Wellness“. За дел од една студија реализирана во Бразил,за количествата на негативни јони на повеќе бразилски туристички дестинации прочитајте сега на последниот напис во делот Блог.

* * * * * * *

12.04.2020
„Јонизираниот воздух делува врз инфективноста на вирусот инфлуенца и спречува негово пренесување низ воздухот“
Ова е насловот на студијата објавена во 2015 година на веб страната на Американскиот национален здравствен институт, изработена од страна на шест шведски доктори, микробиолози и молекуларни виролози. Тие користеле помал јонизатор, кој работи на многу сличен, односно идентичен начин како и Ionic-CARE и успеале да го докажат она што е кажано во насловот. Прочитајте како тоа го сториле во Блог делот на оваа страна, каде можете да најдете и линк до оригиналната студија на англиски јазик. Секое добро!

* * * * * * *

31.03.2020
Нарачки и мерки за заштита во Корона криза

ВНИМАНИЕ: користиме заштитни маски и ракавици при пакување на секој производ и подготовка на пропратната документација. Препорачуваме по добивање на пратката да ја пребришете надворешната кутија со натопена крпа со сретство за миење (сапун) и да ја оставите да се исуши пред да го отпакувате производот.Ви благодариме на разбирањето!

* * * * * * *
01.03.2020
НАГРАДНО ПРАШАЊЕ:

За да учествувате во извлекувањето за добитник на еден од 10-те комплети детски алати за градина регистрирајте се најдолу на страната и во коментари одговорете на наградното прашање: „Колку често се чисти трајниот филтер на Ionic-CARE прочистувачот на воздух“. Дознајте на веб страната!

Добитниците ќе бидат известени на маилот кој ќе го остават при регистрација по завршување на наградната игра (на 17.03.2020), а наградата ќе можат да ја подигнат во маркетите на нашиот партнер „Електрометал“ (продавница: Маџари, Сити Мол или Центар, во Скопје).

Ова не е крај! Следете не на фб, учествувајте и добивајте, а истовремено придонесете за нашата и Вашата кампања „НАЈДОБРО РАСТЕМЕ ВО ПРИРОДА“.

Ве очекуваме!

* * * * * * *

10.02.2020
Витамин „П“
Долготрајниот престој надвор веќе долго време претставува дел од културата и целите на образовните системи ширум Европа и пошироко. Ова е особено забележително во скандинавските земји. Кај нив времето не претставува пречка за да се биде надвор. Тие живеат со максимата дека „Не постои такво нешто како лошо време“. (прочитајте го целиот текст во делот за Блог)

* * * * * * *

07.02.2020

Каква технологија користи Ionic-CARE
Ionic-CARE користи технологија која е 96% ефикасна за прочистување на воздухот во затворени простории. Уникатната технологија ја привлекува нечистотијата и ја налепува на ТРАЈНИОТ електростатски филтер. Таа
технологија се нарекува електронски ветер и токму заради неа прочистувачот Ionic-CARE е комплетно бесшумен. Со помош на статички електрицитет се фаќаат нечистотиите и силно привлечени од филтерот се заробуваат, а воздухот се враќа во просторијата чист и јонизиран. (погледнете го видеото во делот за Блог)

* * * * * * *

01.02.2020
„Најдобро растеме во природа“
„Најдобро растеме во природа“ е нашата втора по ред општествена кампања (првата беше „НЕ ПУШИ ВО ЗАТВОРЕНИ ПРОСТОРИИ“). Кампањата ја спроведуваме на социјалните мрежи Фејсбук и Инстаграм каде можете да не следите. Предвидуваме многу забава, дружење, учење и секако награди.

Оваа кампања има за цел да допринесе кон здравите животни навики и кон растење на еколошката свест. Пред се има за цел да укаже на користа и потребата на децата и младите да поминуваат повеќе време во природа. Воздухот во природа за сите нас не се мери со ништо, тој е здравје, а здравјето нема цена!

* * * * * * *

04.12.2019
Негативните јони како ефикасен третман при хронична депресија
На веб страната на американската Национална агенција за биотехнологија (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/) на 28 октомври 2018 година е објавен труд под наслов „Негативните воздушни јони и нивниот ефект врз човековото здравје и подобрувањето на квалитетот на воздухот“. Тројца научници истражувале три различни датабази на податоци кои опфаќаат период од 100 години (1918-2018) од кои успеале да извлечат бројни информации и референци на прашањето „Дали негативните јони се делотворни за луѓето, животните и растенијата и дали истите се ефикасни за намалување на бројот на ПМ честички во воздухот.“ (прочитајте го целиот текст во делот за Блог)

* * * * * * *

20.05.2019
Чисти простории
Воздухот во една типична урбана средина содржи околу 35.000.000 (35 милиони!) честички со големина од 0,5 микрони и поголени на м3, а во „Чистите простории“ со степен на чистота 1, се бара нивниот број да биде 15 на м3!!! (прочитајте го целиот текст во делот за Блог)

* * * * * * *

25.04.2029
Колку ПМ честички содржи една цигара

Според Barkeley Earth (www.barkeleyearth.org), организација која ги истражува климатските промени и загадувањето, една цигара на ден е од прилика исто со 22 микрограми/м3 ниво на загадување од пм 2,5 честичките во воздухот. (прочитајте го целиот текст во делот за Блог)

* * * * * * *

 
 
 
 

прочистувач на воздух со траен филтер и со јонизатор, предности на ionic-care


 

1. Природата во домот - чист и јонизиран воздух

-Природата го нуди најдоброто за нас! Чистиот и јонизиран воздух надвор, во незагадената природа е основен предуслов за здравје.

-Но, голем дел од денот го минуваме во затворени простории. Таму воздухот е загаден од разни синтетички влакна, бои, градежни материјали, готвење, греење и исполнет со многу мало количество на здрави негативни јони (за кои повеќе ќе можете да прочитате подолу).

-Чешкиот 5 години наградуван прочистувач на воздух, Ionic-CARE, на уникатен, практичен и ефикасен начин обезбедува квалитетен воздух и во затворени простории, а трајниот филтер кој редовно се чисти нуди многу предности.

-Благодарение на модерната технологија, тој уникатно комбинира две подобрувања на воздухот во просториите. Го прочистува воздухот од микро-честички од различен состав и големина (познати како PM - particulate matter, суспендирани честички со големина изразена во микрометри-μм) и го збогатува со корисни за здравјето негативни јони.

2. Бесшумна циркулација на воздух/напредна технологија


- Ionic-CARE врши бесшумна циркулација на воздухот во просторијата и низ уредот.

- Во рок од 3 часа доаѓа до целосна циркулација на воздухот низ уредот, при брзина прилагодена на големината на просторијата, а веќе по првиот час има ефекти од прочистувањето.

- Со помош на таканаречениот електронски ветер, како замена за бучните вентилатори, пар од електроди дава негативен полнеж на нечистотиите во воздухот. Тие поминуваат низ уредот и цврсто се налепуваат на позитивно наелектризираниот филтер.

- Микро-честички од различен состав, хемикалии, дим од цигари, полен и други алергени, вируси, бактерии, спори од мувла, како и радон во распаѓање
, се фаќаат на електростатскиот филтер од нерѓосувачки челик кој има зафатнина од 1100см2. Тие таму остануваат заробени се до наредното чистење на филтерот. Постојат и голем број на истражувања кои укажуваат дека негативната јонизација доведува до директно уништување на патогените од воздухот, како бактерии, вируси и габи.

- Еднаш неделно, а по потреба и почесто филтерот многу едноставно се извлекува и мие или брише со мокра крпа, па се остава потполно да се исуши пред повторно да се врати во употреба.


3. Ефикасност и штедливост


- Ionic-CARE со 96% ефикасност го прочистува воздухот.

- Наменет е да биде вклучен 24/7, секогаш во употреба, без разлика на годишното време.

- Начинот на работа обезбедува штедливост, па потрошувачката на струја е максимум 12W.


4. Чистота, еко-одржливост и трајност

- Трајниот филтер на Ionic-CARE редовно се мие/брише, еднаш неделно, а по потреба и почесто, овозможувајќи му на уредот да работи секогаш со чист филтер.

- Чистиот филтер е истовремено и најефикасен.

- Најважно, заради редовното чистење на филтерот, никогаш нема да дојде до долготрајно таложење на микро-честички, особено живи (како бактерии и габи) кои можат да имаат животен век и од повеќе месеци, како и тенденција на размножување.

- Ionic-CARE е истовремено одржлив и еколошки производ заради фактот што трајниот филтер не се заменува со нов, па и не создава отпад кој дополнително ја загадува животната средина.

5. Чешка технологија, многу награди

- Чесите се познати по нивните одлични вештини во технологијата, но и по практичноста, квалитетот и трајноста на производите кои ги креираат и ги нудат на пазарот.

- Ionic-CARE успешно се произведува од страна на чешката компанија „Хогнер“ повеќе од 12 години.

- Пет години по ред, од 2015 до 2019 година е прогласен за ПРОИЗВОД НА ГОДИНАТА од страна на независниот водич за потрошувачи Heureka.cz во делот на прочистувачи на воздух.

- Во Македонија тој се продава веќе трета година по ред, почнувајќи од 2018.


6. Сертификати и протоколи


- Ionic-CARE е тестиран и сертифициран од страна на Чишкиот институт за здравје Прага, како и од Медицинскиот факултет Храдец Кралове.

- Подолу се изложени во оригинал и превод сите протоколи од значење за неговата ефикасност при справување со микро-честичките во воздухот, а посебно е издвоено справувањето со живите микро-честички, како што се бактериите и габите.


7. Широка примена


- Ionic-CARE е популарен не само во домовите, туку и во канцелариите и училишните установи! Има над 150.000 корисници ширум Чешка, Полска, Словачка, Македонија и пошироко.

- Над 700 училници ширум Чешка го користат Ionic-CARE, а веќе имаме и неколку училници и една целосно опремена градинка и во Македонија.

- Тој исто така наоѓа примена и во многу здравствени установи. Во Македонија можеме да се пофалиме со повеќе реномирани здравствени ординации кои го користат Ionic-CARE прочистувачот на воздух.

- Исто така тој одлично се вклопува и во многу други простории, како теретани, салони за убавина и сл.

************************************************************************************
Сертификат за квалитет IASS 2020:2022

Неколку збора и за нас како компанија: Ionic CARE Macedonia (МЕТАР ДООЕЛ), која го застапува Ionic - CARE во нашата земја, може да се пофали со три години успешна и посветена работа и со голем број на задоволни клиенти. Во јули 2020 година Ionic CARE Macedonia се стекна и со "Сертификат за квалитет IASS 2020:2022" кој можете да го погледнете на http://sertifikat.eu.mk, а кој се издава по претходно извршена анализа на производите/услугите кои ги нудат компаниите како и по анализа на пред-продажниот и пост-продажниот кориснички ориоентиран пристап.
 
 
 
 
 
 
 
 

спецификации и КОРИСТЕЊЕ


 
 
 
 

Спецификации

 

 

-Ефикасност: 96% против прашнасти честички во воздухот, вклучително бактерии, вируси, алергени, спори од мувла, радон во распаѓање (познати како PM - particulate matter, суспендирани честички со големина изразена во микрометри-μм, од најситни PM 0,3, кои се пренесуваат низ воздухот). Издадените ... Прочитај повеќе
 
 
 
 
 
 

Чистење и управување

 

 
1. ЧИСТЕЊЕ

- Ionic CARE ќе ви овозможи да имате прочистувач на воздух спремен да се бори против нечистотиите секогаш со чист филтер на кој нема да има наталожени живи микро-честички (бактерии, габи и сл.) со месеци.

- Секои 5 -7 дена, а по потреба и почесто, исклучете го уредот и едноставно ... Прочитај повеќе
 
 
 
 
 
 

начин на купување / ИЗНАЈМУВАЊЕ

 
 

цени и нарачки


 
Купувањето не било поедноставно!
Нарачајте кај нас преку испраќање на порака на оваа веб страна, или на ioniccaremacedonia@gmail.com или на месинџер на m.me/Ioniccaremacedonia или со јавување на 078 423 798 и информирајте не за:
-Количина
и боја (црна, бела, сребрена)
-Адреса на достава и контакт телефон
- Начин на плаќање (уплата на с-ка 300000004188302, Комерцијална банка, за МЕТАР дооел Скопје однапред или плаќање на врата при достава).

Вршиме бесплатна достава по карго насекаде во државата најдоцна во рок од два дена од извршената нарачка, освен во недели и државни празници (во Скопје доставата се реализира во рок од еден ден, а во остатокот од државата во рок од два работни дена). Нудиме можност за враќање на производот и враќање на сретствата во законски рок од 15 дена. Затоа, чувајте го истото комплетно пакување и чувајте го уредот непроменет и неоштетен минимум 15 дена по извршената достава.

Дополнително, Ionic-CRE можете да го купите и во повеќе малопродажни партнерски салони низ Скопје со кои соработуваме и тоа: Меркур Македонија, Електрометал-Центар, Маџари и Сити Мол, Мигор-БеверлиХилс, како и онлајн продавницата на Маркет Конект).


 
 
 
ЦЕНА
 

 
 
Кај нас, како ексклузивни увозници и дистрибутери, секогаш ја имате загарантирано најповолната цена на Ionic- CARE, а добивате и бесплатна достава до Вашата адреса. Во овој момент Ionic-CARE можете да го имате по редовна цена од само

14.500 мкд

 

 
 
 
 
СУПЕР НАГРАДИ
 

 
Регистрирајте се подолу на нашата веб страна и учествувајте во извлекувањата за награди како дел од нашата кампања НАЈДОБРО РАСТЕМЕ ВО ПРИРОДА!

 

ГАРАНЦИЈА 2 години! БРЗ И ДОВЕРЛИВ СЕРВИС! 15 дена законски рок за враќање на секој производ неоштетен и во оригиналното пакување! (трошокот за достава на производот до нашата адреса се Ваши)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА


 
Кое е најдобро место за прочистувачот?
 
Колку долго треба да работи прочистувачот?
 
Дали можам да го исчистам прочистувачот од внатре?
 
Дали го собира димот од цигари?
 
Што доколку светне црвената сијаличка?
 
Дали ќе ни користи и како навлажнувач?
 
 
 
 
 

важноста на негативните јони

 

 
 
Силите на природата произведуваат и негативни и позитивни јони, и тие се во одреден оптимален природен однос (4:5).

Негативни јони се особено важни за нас, за нашето здравје и благосостојба, како и за прочистувањето на воздухот. Тие имаат позитивен ефект врз респираторниот систем и го забрзуваат само-чистењето на белите дробови, даваат поддршка за формирање на ензими кои влијаат на еластичноста на дишните патишта, ја стимулираат функцијата на ендокрините жлезди, ја подобруваат функцијата на тироидната жлезда, ги стимулираат надбубрежните жлезди кои помагаат да се справиме со стресот, ја зголемуваат силата на мускулите, позитивно влијаат на невротиката и луѓето кои страдаат од нарушувања на спиењето, го забрзуваат зараснувањето на рани и изгореници и имаат корисен ефект врз хипертоничните лекови, предизвикувајќи пад на крвниот притисок.

Количеството на негативни јони се зголемува онаму каде енергичните движења на воздухот и водата создаваат нивно изобилство. Понатаму, еден од најголемите природни извори на негативни јони е постојаното распаѓање на радиоактивноста во кората на земјата. Но, бидејќи покриваме сè повеќе земја со бетон и уништуваме поголем дел од природното опкружување, го отсекуваме нашиот најважен извор на негативни јони.

Дополнително, загадениот и застоен воздух, климатизација, електричните полиња генерирани од нашето мноштво уреди во домот, статичките полнежи и испарувања од синтетичките влакна и градежни материјали со кои сме опкружени, сите тие создаваат околина лишена од негативни јони и преоптоварена со позитивни јони.

Во просечна канцеларија нивото на негативни јони е близу до нулата, додека во природата е помеѓу 800 - 100,000 јони на см3. И во просечно домаќинство или на градска улица, вредностите на јоните не се многу повисоки од 100 јони на см3. А токму во овие простории го поминуваме поголемиот дел од времето!

Сериозноста на влијанието на јонските нерамнотежи врз здравјето на луѓето е дефинитивно потврдена. Доминантноста на штетни - позитивно наелектризирани јони е докажано дека предизвикува главоболки, зголемен крвен притисок, нервоза, замор и може да предизвика алергија, астма и депресија за само неколку недели (таканаречени цивилизациски заболувања).

Затоа апелираме за:
  • престој во природа колку може почесто,
  • проветрување на просториите минимум 3 пати на ден по 15 мин., а во простории каде престојуваат поголем број на лица на секои два часа,
  • употреба на Ionic-CARE во просториите во кои најчесто се престојува.

 
 
 
 

ВАШАТА ПРИВАТНОСТ СО НАС Е ЗАГАРАНТИРАНА


 

Пред се ние ја почитуваме и се грижиме за вашата приватност. Доколку се регистрирате на нашата страна, со пополнување на бараните информации за регистрација (име и е-маил), како што е наведено подолу, или пак не контактиорате директно на телефон и маил, бидете спокојни бидејќи тие информации ние не ги споделуваме со трети лица. Тие информации ги користиме единствено за да комуницираме со вас. Мора да бидете минимум 18 години за да соработуваме! Исто така имајте в предвид дека нашата веб страна автоматски прима и складира одреден вид на информации секогаш кога ќе биде посетена. Таа собира информации за бројот на посети и видот на пребарувања на страната. Користи т.н. "колачиња" за да собира информации кога пребарувачот ќе дојде до ioniccaremk.com (Ionic Care MK). Освен IP и URL адресите, колачињата можат да соберат информации и за времето и датумот на извршената посета што нам ни помага да имаме увид во бројот на посетители и ни овозможува да ги увидиме деловите за кои нашите посетители биле највеќе заинтересирани.
Доколку имате било какво прашање во врска со приватноста ве молиме да ни се обратите на маил или испратете ни порака во делот за пораки подолу, доколку сте регистрирани. Ве молиме да имате во предвид дека со посета на нашата веб страна вие ја прифаќате оваа политика на приватност.
 
 

малопроражни дуќани со кои соработуваме се:

 

 
 
 

Регистрирај се и учествувај во наградите!

 

 
Регистрирајте се за да учествувате во извлекувањето на награди, купони за попуст, за да нарачате или да поставите прашање. Полињата со ѕвезда се задолжителни.

Доколку веќе го користите Ionic-CARE прочистувачот на воздух и сте ги користеле нашите услуги оставите коментар.

Ви благодариме!